"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 22 Mai 2011 | 5978 vizualizari

 

Este o reteta specifica regiunii Yaffa-Palestina; se mananca asa cum se vede in fotografii cu lipie arabeasca sau ca garnitura langa diverse mancauri; eu am servit-o langa ficatei de pui si cartofi arabesti"M'farakeh".

 

INGREDIENTE

  • 750 gm laptuci  
  • 2 rosii de marime medie , oparite si decojite.  
  • 1 ceapa de marime medie taiata marunt  
  • 4 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper prospat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba:

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza.

Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a pastrat.

Rosiile se taie marunt.

Se pune la incins uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta si se caleste ceapa , pana ia o culoare aurie.

Se adauga laptucile taiate, rosiile ; se potriveste de sare si piper.

Se fierbe la foc mic cca 15 minute.

Se consuma calda langa mancaruri cu orez, ficat prajit sau simplu doar cu lipie araba ca fel principal.

Este foarte aromata si acrisoara.

Trebuie mentionat ca nu trebuie puse prea multe rosii , deoarece nu dorim sa iasa foarte acra salata.

Exista variante in care la ultimele clocote, se adauga o jumatate de cana de orez fiert( in apa cu sare si ulei 20 de minute), tocmai pentru a nu fii foarte acra salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Mihaela11_jo 1

04.06.2011, 14:17

Mamaieelena

carmenvlad 1

04.06.2011, 14:49

Imi place salata, dar si mai mult imi place lipia. Cand pot, rup o bucatica de paine si inmoi in mancare. Este deliciosa!!! Asa ca, salata cu lipie este pe gustul meu si iti multumesc pentru ea.

Mihaela11_jo 1

05.06.2011, 23:19

Carmen

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ciuperci proaspete